Skip to content

Alle stappen in ons sollicitatieproces zijn erop gericht elkaar beter te leren kennen en daarmee de kans op jouw succes bij Amdax te vergroten. We maken hierbij gebruik van zowel online interview mogelijkheden als van de mogelijkheid om elkaar persoonlijk te ontmoeten en jou sfeer te laten proeven op ons kantoor.

Sollicitatieproces

Stap 1. De eerste kennismaking

Als eerste willen we meer over jou te weten te komen, dat doen we meestal telefonisch of online. We geven dan ook informatie over Amdax en de functie. Je hebt dan ook de gelegenheid om vragen te stellen. Sluit je aan op de harde criteria en ben je enthousiast over ons en de functie? Dan volgt een eerste interview.

Stap 2. Interview met hiring manager

In dit interview zal de hiring manager meer vertellen over de rol en het team. En ook welke uitdagingen jou staan te wachten. Ook wil de hiring managter meer weten over jouw kennis en vaardigheden. Sluit jouw profiel aan bij wat we zoeken? Dan willen nog iets dieper met jou de inhoud ingaan.

Stap 3. We dagen je uit

We willen met jou wat dieper de inhoud in. Dat doen we door voorfaand aan het gesprek een case of opdracht te geven of een test voor te leggen. In het interview lopen we samen door de resultaten. Vind je de inhoud leuk en zien we dat je dit goed afgaat? Dan gaan we door in het proces.

Stap 4. Kennismaking CEO

Lucas Wensing, onze CEO, zal een afrondend gesprek met je voeren. Dit is de laatste stap in het proces. Is het een match? Dan doen we je een aanbod!

Stap 5. Aanbod

Nu we beiden enthousiast zijn, doen we jou een passend aanbod, dat zal geen verassing zijn!